3D West Cup 1.kolo – Trnovec nad Váhom

V nedeľu 9.apríla sa po celom týždni usmoklených ofučaných dní rozbrieždilo na utešené pohľadnicovo jarné kulisy 1.kola 3D West Cup 2017 v Trnovci nad Váhom.

 

Klub Hubert Arrows pripravil súťaž v priestoroch stálej strelnice Hubert. Trať bola zostavená z dvoch častí. Prvých 16 stanovíšť bolo postavených v priestoroch celoročného parkúru. Táto časť pôsobila ako komótna prechádzka dolniackymi krovinami, bezpečne zvládnuteľná aj vo vychádzkových sandáloch. Druhá časť s dvanástimi stanovišťami bola improvizovaná v priľahlých priestoroch strelnice a tu sa architekt vybláznil. Stanovištia tu boli rôznorodé, niektoré s extrémnym prevýšením, niektoré neúprosne ťažko prístupné a každé s inými pascami na odhad vzdialenosti.

 

Parkúr bol postavený kompaktne a modrý kolík bol podľa mňa nastavený na nižšiu obtiažnosť. V pamäti mi utkvelo stanovište „zajačik v jamôčke“. Jamôčka bola naozaj hlboká a modrý kolík prekliato vysoko. Táto kombinácia ma donútila ísť za hranice všetkých mojich natrénovaných techník a vykrútiť z chrbtice priam nemožný predklon.

 

K parkúru musím ešte dodať, že pri ňom neboli úplne dodržané pravidlá bezpečnosti. Stanovištia 2, 3 a 4 boli postavené okolo jednej húštiny a tým sa prirodzene zbiehali k spoločnému stredu. Súťažiaci pohybujúci sa pri terčoch boli v dráhe možného dopadu šípov z iných stanovíšť, najmä ak museli ísť hľadať šípy do húštiny. Našťastie sa nikomu nič nestalo.

 

Podujatie sa organizačne celkom vydarilo. Od rána v celom areály panovala dobrá nálada, podporená pekne upraveným areálom strelnice, dobrým občerstvením a počasím. Organizácia prebehla bez viditeľných problémov. Až v samom závere sa organizačný tím uponáhľal s vyhlasovaním výsledkov. Zle zatriedené bodovačky dokonale zmiatli všetkých prítomných. Ostáva mi len veriť, že sa to dalo dodatočne do poriadku a oficiálne výsledky už sú správne (viď archery3d.sk).

 

Za Arquitis na tomto podujatí nastúpil iba Maňo Fülöp v súťažnom 3D debute.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *