1. kolo Zimnej ligy vo Varíne

Že sa zima blíži, potvrdilo otvorenie nového ročníka seriálu súťaží v 3D lukostreľbe počas obdobia neskorej jesene, zimy a skorej jari. 

Prvé kolo organizoval lukostrelecký klub z Varína na novej trati v okolí chaty Fatranka. Jožko Ďugel pripravil ďalšiu z tratí, ktorá sa bude strieľať na budúcoročných Majstrovstvách Európy v HDH. Preto táto súťaž bola aj dobrou prípravou na na toto stretnutie a poňali sme ju ako kvalitný tréning, kde sme mali za hlavný cieľ popracovať na sebe v podmienkach súťažného stresu. Myslím si, že sme sa všetci príkladne snažili a nakoniec odchádzali s dobrým pocitom domov.

K tomu určite prispela aj príjemná atmosféra pretekov, ktorá je pre Varín už tradičná, aj vďaka Jožkovej pohostinnosti. Výborné raňajky, obed a milé prekvapenie pre deti vo forme čokolád na konci pretekov.

Trať bola pekná, postavená nápadito. Skôr ťažšia pre nás a hlavne našich nováčikov, ktorý sa súťaže zúčastnili prvý krát. Hlavne terče ako tetrov na pníku preverili sebadôveru a pevnosť nervov 🙂 

Niekoľko terčov bolo postavených na horizonte a nebolo vidieť čo je za nimi. Tieto boli problémové z pohľadu bezpečnosti a poriadne nás vystrašil deduško, ktorý sa zrazu vynoril v lese spoza terčov. Tu vnímame príležitosť na zlepšenie.

Podarilo sa nám získať 2 medaily:

Celkovo hodnotíme preteky ako vydarené a sme radi, že sme sa zúčastnili a spríjemnili si nedeľu lukostreľbou.

Zlatú: Matej Paškuliak HU deti

Bronzovú: Róbert Paškuliak TRRB muži

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *