Majstrovstvá sveta a Európy HDH 2021 v Maďarskom Szekszárde

Jeden z najdôležitejšíchl 3D lukostreleckých pretekov tejto sezóny je za nami. V Maďarsku sa stretlo viac ako 500 pretekárov z 14 krajín Europy. Konkurencia ako má byť.

LK ARQUITIS Blatnica reprezentovala historicky najväčšia výprava 6 reprezentantov.

Cesta trvala dlhých 5 hodín, lebo sme cestovali až na juh Maďarska, kde panovali tropické teploty 33-36 stupňov celzia a slnko pálilo ako na púšti.

Registrácia v úvodnom dni prebehla hladko, potešil aj malý darček od usporiadateľa. Večer sme sa stihli ešte rozstrieľať na cvičnej strelnici, potom rýchlo na hotel ubytovať sa a oddychovať pred 1. súťažným dňom.

Organizátor pripravil 4 okruhy po 28 terčov. Súťažili sme 3 dni na 3 rôznych okruhoch.

Trate boli postavené pekne, v náročnom teréne. Našťastie nepršalo, lebo voda by trať spravila nepriechodnou v strmých stúpaniach a klesaniach. Tu mi nedá nespomenúť si na MS vo Valči v roku 2018, kde niektorí pretekári hundrali, koľko musia šľapať v kopcovitom teréne….tu to nik neriešil. Aj lukostreľba je šport a na zvládnutie je potrebná aj určitá kondícia.

Po 3 súťažných dňoch sme získali:

1 zlatú medailu – Matej Paškuliak , TRRB , minis

1 striebornú medailu – Maxim Huťan, OL, minis

Z dospelých sa nikto neprebojoval do sobotných finálovýchrozstrelov.

Celkovo hodnotím našu účasť na MS/ME ako úspešnú. Každý jeden účastník zo seba vydal maximum. Byť na takom podujatí prvý krát, nie je jednoduché, ruky zväzuje nervozita a stres. Napriek tomu sa podarilo dosiahnuť slušné výsledky, osobné maximá, dobré priemery na šip… každý podľa svojich možností.

Najviac si vážim výkony detí. Štartovali okolo obeda, boli na trati ca, 6 hodín tri dni po sebe, v horúčavách, samé, v medzinárodnom prostredí…. a keď sa vracali z trate mali úsmev na perách 🙂

Ale to platí aj pre dospelých. Zvládli to dobre. Miška a Robo rekordný priemer na šíp v 3. kole, to isté Miro v 2. kole, Tomáš osobák v priemere na šíp.

Ostatné umiestnenia:

Tomáš Kysel, CU 4. Miesto

Miroslav Giláni, CRB 9. miesto

Michaela Gilániová TRRB 8. miesto

Róbert Paškuliak TRRB 18. miesto

Celú výsledkovú listinu nájdete tu:

Za reprezentáciu klubu a Slovenska na medzinárodnej súťaži ďakujem všetkým našim účastníkom. Teším sa už na budúci ročník v Slovinsku 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *