O nás

Lukostrelecký klub ARQUITIS v Blatnici, bol založený v roku 2013 s cieľom rozvíjať lukostreľbu v regióne Turca ( lukostreľba okres Martin a Turčianske Teplice). V našom klube sa stretávajú ľudia rôzneho veku, profesií, ktorých spája spoločná záľuba.

 Zameriavame sa na 3D lukostreľbu. Klasické terče na súťažiach nahrádzajú makety zvierat v ich životnej veľkosti.

3D terce

Pri 3D lukostreľbe je dôležité zvládnuť lukostreleckú techniku, ktorá je rovnaká ako pri olympijskej a navyše je potrebné vedieť odhadovať vzdialenosti, nástrahy terénu a poveternostné podmienky, ktoré ovplyvňujú dráhu letu šípu a sú rozhodujúce pre presný  zásah.

Počas tréningov, alebo pretekov, trávime spolu veľa času v prírode . Pre úspech v lukostreľbe je dôležitá aj psychická pohoda a schopnosť koncentrácie.  Lukostreľba  pomáha rozvíjať  fyzickú  aj psychickú kondíciu a  je skvelou možnosťou na relax. Na tréningoch využívame rôzne koučingové techniky, ktoré prispievajú k efektívnejšiemu učeniu.

Okrem 3D lukostreľby si radi zastrieľame aj na veľké vzdialenosti, lietajúce terče či klasickú FITA.

Používame takmer všetky druhy lukov, od historických jazdeckých, dlhých, cez tradičné lovecké /reflexné/, až po najmodernejšie kladkové a olympijské či kuše.

Členovia nášho klubu pravidelne a úspešne reprezentujú LK ARQUITIS Blatnica a región Turca v rámci najvyšších slovenských súťaži ako sú: séria pretekov Slovenského pohára a Majstrovstvá Slovenska ale aj v zahraničí na významných pretekoch Majstrovstiev sveta či Európy.

Nádherné prostredie Blatnice ponúka v spojení s lukostreľbou, možnosť jedinečného zážitku pre všetkých: deti, dospelých či celé rodiny.

smart

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *