Majstrovstvá Slovenskej Republiky 2020 v Dechticiach

….a máme to za sebou. Najvýznamnejšiu 3D lukostreleckú udalosť na Slovensku, Medzinárodné majstrovstvá Slovenska 2020 organizované LK Geronimo, ktoré usporiadal pri dedinke Dechtice, v známom prostredí kaštieľa Planinka. A hneď na úvod , musí poďakovať Geronimákom za dobre odvedenú prácu. Bolo nad slnko jasné ako veľmi im záleží na tom , aby podujatie bolo na najvyššej úrovni hodnej majstrovstiev. Prípravné práce začali už v novembri 2019 a bolo zrejmé z každého detailu , koľko úsilia museli vynaložiť pre úspešnú organizáciu. Páčili sa mi detaily ako luxusné tabuľky na nástupišti, registrácia už v piatok do večerných hodín, luxusne zriadená strelnica, ktorá ma fakt dostala, vlajočky na terčovniciach, na bielo natreté stĺpiky, možnosť registrácie deň vopred do večerných hodín, tombola, kvalitne fungujúci bufet, so sympatickou obsluhou… Toto všetko prispelo ku krásnemu lukostreleckému zážitku.

Ako zvyčajne sa súťažilo dva dni v troch kolách, plus veľké finále pre pre prvých šiestich pretekárov. Už prvé kolo ukázalo, že to nebude ľahké. Trať postavená prevažne v lese, kombinácia streľby do a z kopca, hra svetla, sťažovali odhad vzdialeností a k tomu vyrovnaná konkurencia. Trate sa nám páčili, hlavne Á-čko bolo zaujímavé terčami na bielu kozu zo skaly, kozorožca postaveného pred skalou….tu sa fakt oplatilo trafiť 🙂

Deťom sa nakoniec podarilo získať dve zlaté medaily a titul Majster Slovenska:

  1. Matej Paškuliak HU
  1. Maxim Huťan OL

Dospelí to mali troška ťažšie. Umiestnenie z 3 kôl po 20 terčov museli ešte obhajovať vo finále na 6 šípov a nakoľko rozdiely boli minimálne mohli ešte veľa zmeniť. Ale nakoniec sa aj dospeláci pochlapili a získali:

2. miesto Róbert Paškuliak TRRB

3. miesto Michaela Gilániová TRRB

Z MSR sme odchádzali dobre naladení. Bola to príjemná športová udalosť a klubový tímbilding zároveň, nakoľko sme prespávali priamo v Dechticiach, bolo viac času spolu posedieť, porozprávať sa nielen v rámci klubu, ale aj s ostatnými lukostreleckými priateľmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *