1. kolo SP v Rimavskej Sobote

Znie to neuveriteľne, ale napriek situácii s COVID 19 bolo možne usporiadať 1. kolo Slovenského pohára, v súlade s vyhláškou ÚVZ SR č. 98/2021, platnou od 8.3.2021.

Toto prinieslo dosiaľ nevídané opatrenia a riadne komplikácie usporiadateľovi, ktorý musel zabezpečiť súlad s požiadavkami vo vyhláške, takže nakoniec bolo skoro všetko inak ako sme boli zvyknutí.

Už pozvánka na súťaž bola oveľa komplexnejšia ako zvyčajne. Usporiadateľ v spolupráci s SLA 3D vynikajúco spracoval propozície, z ktorých bolo všetko potrebné prehľadne vysvetlené aj s linkami na dokumenty, ktoré bolo potrebné mať so sebou a v prípade potreby sa preukázať policajným hliadkam na hranici okresov. A veru zišli sa, lebo pri Lovinobani nás policajti zastavili, ale našťastie kontrola hladko prebehla a my sme sa načas dostali do Rimavskej Soboty.

Tu nás už čakala prehľadne opáskovaná a vyznačená oblasť pretekov. Namiesto registrácie naše prvé kroky smerovali do MOM-ky na ATG test na COVID 19. Všetko šlo ako podľa švajčiarskych hodiniek a o 7:59 sme boli skontrolovaní s negatívnym výsledkom, čo nám umožnilo ísť postupne na registráciu, cvičnú strelnicu a letmý štart od prvej pozície a to všetko s rúškom na tvari. Tentoraz kvôli korone sa neštartovalo hromadne, ale podľa harmonogramu pre každú divíziu vo vopred stanovenom čase.

A všetko prebehlo perfektne hladko. Naozaj klobúk dole ako organizátor toto všetko zvládol….tlieskame za to!

Na trati všetko po starom 🙂 Ako už býva zvykom trať pekne postavená, bezpečná, s klamlivými vzdialenosťami. Na malých terčoch sme sa smiali, že Tibor šetrí majetok SLA 3D… Boli tak ďaleko, že málokto trafil, ak mu tam vôbec doletel šíp 😀 Ale to len tak na odľahčenie. Takto má vyzerať dobre postavená trať.

Samotná súťaž prebiehala veľmi plynulo, bez čakania. Vyhodnotenie sa nerobilo až na konci pretekov, ale priebežne tak, ako jednotlivé divízie lukov prichádzali do cieľa. Súčasťou vyhodnotenia bolo aj odovzdanie pohárov za minuloročnú sezónu Slovenského pohára 2020, nakoľko kvoli shutdownu sa už neuskutočnilo finálové kolo.

Výsledky Slovenského pohára 2020:

Zlatý pohár:  Maxim Huťan OL

                      Matej Paškuliak HU, deti

Strieborný pohár    Tomáš Kysel CU, kadet

Bronzový pohár   Róbert Paškuliak TRRB, seniori

Výsledky 1. kola SP 2021 v Rimavskej Sobote:

Zlato:

Matej Paškuliak, HU, deti

Maxim Huťan, OL, deti

Striebro:

Tomáš Kysel, CU, kadet

Bronz:

Róbert Paškuliak, TRRB, senior

Potešilo aj 4. miesto Mišky Gilániovej v TRRB ženy a výsledok Mira Gilániho pri prvom štarte v divízii CRB seniori.

Z Rimavskej Soboty sme sa vracali domov s príjemným zážitkom z vydareného športového podujatia.

Ďakujeme Tiborovi Lévayovi a jeho tímu za skvelú organizáciu a Peťovi Málekovi za podporu , ktorú podujatiu dal zo stany SLA 3D.

Preteky sme si veľmi užili. K zážitku prispelo krásne počasie, stretnutie s lukostreleckými kamarátmi….. Super víkend.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *