West cup Podvišňové a 1. kolo SP SLZ

Troška netradične v nedeľu, sme cestovali do Podvišňového na preteky West cupu. Pred pár rokmi sme boli na tomto mieste na Majstrovstvách Slovenska, tak sme vedeli , že nás bude čakať náročnejšia trať v členitom teréne, na čo sme sa veľmi tešili. Naivne sme si mysleli, že na juhu bude krajšie počasie ako doma, ale opak bol pravdou. Nepríjemný vietor spôsoboval pocit chladu, ale zase robil preteky zaujímavejšími. Na dvoch terčoch viditeľne sposôboval zmenu smeru šípov a aj lukostrelci sa pri mierení knísali ako steblá trávy v poryvoch vetra 🙂

Tieto preteky boli zaujímavé aj tím, že boli vlastne 2 v 1. Zároveň sme tu mohli získať body do Slovenského pohára pod hlavičkou SLZ.

Kvoli korone musel organizátor rozdeliť preteky na 3 skupiny s rôznymi časmi registrácie. My sme sa prihlásili hneď na najskorší termín o 7,30. Všetko prebiehalo hladko. Po ceste nás nezastavila žiadna policajná kontrola, prišli sme na čas. Potom rýchlo testovanie na COVID 19, registrácia, krátke rozstrieľanie a nástup na 1. terč. Tu sme sa troška zdržali čakaním na skupinu, kým nas bolo aspoň 5, aby nás pustili na trať. Ale potom už všetko prebiehalo hadko.

Trať bola postavená pekne a bezpečne. Náročnejšie bolo odhadnúť vzdialenosti, nakoľko mnoho terčov bolo postavených cez roklinky resp z roviny šikmo do, či z kopca. Tu bolo fajn strieľať na 2 šípy a učiť sa lepšie odhadovať vzdialenosť vďaka 2. opravnému šípu. Na rozdiel od SP boli max. vzdialenosti až 30m.

Po zhruba 3 hodinách bolo odstrieľané, odovzdali sme bodovačky, vyzdvihli si balený obed a ponáhľali sme sa domov. Výsledky sa kvôli korone vyhlasujú len elektronicky a medaily odovzdávajú na nasledujúcom kole.

Sme radi, že sme sa zúčastnili. Bolo to hodnotná súťaž a zároveň super tréning na ďalšie kolá SP.

Ďakujeme organizátorovi a pekné podujatie.

Výsledky:

  1. miesto Matej Paškuliak HU, deti (SLA3D aj SLZ)

3. miesto Róbert Paškuliak TRRB, dospelí (SLZ)

Výsledková listina:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *