Deň Turčianskeho vidieka v Blatnici

Prvú účasť na tomto obľúbenom podujatí sme využili na propagáciu lukostreľby v regióne. Prekvapil nás obrovský záujem detí, ale hlavne dospelých, ktorí sa zaujímali o históriu, techniku, druhy lukostreľby a lukov. Priamo na mieste sme pripravili ukážky streľby z historického, tradičného reflexného a kladkového luku.

Pred streľbou bol každý záujemca oboznámený so základmi lukostreleckej techniky, ktorá je dôležitá pre presnosť výstrelu a podľa nastrieľaných výsledkov sa zdá, že v regióne Turca je veľa nádejných talentov, ktorí by sa mali v tomuto športu venovať.

Veľký záujem bol aj o poradenstvo s výberom luku u tých, ktorí uvažujú nad lukostreľbou vážnejšie a neskôr chcú využiť návštevu LK ARQUITIS v Blatnici, aby si pred kúpou vlastného luku prakticky vyskúšali, aký typ im bude najlepšie vyhovovať.

Na podujatí bol prezentovaný aj vznikajúci lukostrelecký klub REFLEX, ktorý bude pôsobiť priamo v Žiline a s ktorým bude náš klub úzko spolupracovať aj v budúcnosti.

Na záver sa chcem poďakovať všetkým, ktorí navštívili náš stánok a pomohli vytvoriť príjemnú atmosféru, ktorú nepokazilo ani premenlivé, už skôr jesenné počasie. Budeme radi ak sa v budúcnosti ešte stretneme na podobnom podujatí, alebo priamo v priestoroch klubu. Ďakujem aj tým, ktorí prispeli do našej finančnej zbierky. Prostriedky budú použité na nákup šípov pre deti.

Ďakujem aj členom klubu, ktorí pripravili toto podujatie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *