Zimná liga 2018/2019 – finále Varín

Ani sme sa nenazdali a zima končí a s ňou aj ďalší ročník zimnej ligy. Približne 150 súťažiacich sa stretlo na tradičnom mieste – Chate Fatranke, aby sa pobili o posledné body v tejto sezóne a rozhodli o konečných umiestneniach za celú zimnú sezónu.

Náš tím prišiel v celkom slušnom počte 9 súťažiacich, z toho Maxim Huťan ako nováčik prvý krát na pretekoch. V lete sa vo Varíne konajú ME HDH, a aj tento raz Jožko Ďugel postavil trať tak, aby sme otestovali budúcu trať na ME. Musím skonštatovať, že to bude pekný okruh, prospeje aj kardio sústave (tak trénujte 🙂 ) a je aj pekne členitý. Väčšina terčov bola na lúke, čo sa niektorým ťažko odhadovalo na vzdialenosť a bol to veľký rozdiel oproti podmienkam v telocvični.

Súťaž sme si opäť užili a potrénovali na SP, ktorý záčina už o chvíľku. Na lukostreľbe je krásne to, že je stále čo dokola zlepšovať. Aj tieto preteky ukázali aká je dôležitá psychická odolnosť a pohoda a sebadôvera a aká je dôležitá stabilná lukostrelecká technika. Toto všetko sa zlepšuje len pomaličky a len vtedy keď je veľa trpezlivosti a odhodlania trénovať.

Nakoniec sa nám podarilo získať aj medaily

1 . miesto Matej Paškuliak deti, HU a zároveň celkové víťazstvo v Zimnej lige 2018/2019

3. miesto Diana Bohačíková kadet, TRRB

3. miesto celkovo Róbert Paškuliak za Zimnú ligu 2018/2019 TRRB muži.

Tohtoročná zimná liga bola pre nás príjemným prekvapením, kvalitou (súťažiacich aj organizáciou) a aj rekordným počtom pretekárov, ktorí sa jej tento rok zúčastňovali. Myslím si, že je dobrou prípravou na letnú sezónu a spríjemnením dlhej zimy.

Tešíme sa na ďalší ročník 2019/2020.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *